В месец февруари foodmag.eu представя на своите клиенти едно елегантно и безкрайно харесвано изкушение - френските макарони. Познати и произнасяни още като "макарон", те са емблематичен десерт, съчетаващ елегантност, изискан вкус и неповторима текстура. Тези миниатюрни сладкиши, пленяващи с цветове и аромати, са не само вкусни, но и истински произведения на сладкарското изкуство. И не само защото е месецът на Свети Валентин - те винаги са изключително подходящ избор за различни поводи или просто красива хапка настроение в забързания ежедневен ритъм. Кое е това, което ги прави винаги различни и толкова специални?


Френските макарони са изящен и цветен десерт, който съчетава деликатни вкусове и хрупкава текстура. Представляващи изкуство в сладкарството, макароните са станали символ на френската кухня и са обичани по целия свят. 

И тази хапка нежност има богата история.

Първоначалния им произход е оспорван, но се смята, че те произлизат от Италия. През 16-ти век, Катерина де Медичи, омъжена за френския крал Анри II, довежда със себе си в двора италиански сладкари, които приготвяли бадемови сладки, наподобяващи макарон.


През 18-ти век, френските сладкари усъвършенстват рецептата, добавяйки белтъци и пудра захар, за да създадат характерната гладка и хрупкава текстура. Така се раждат макароните, които познаваме и обичаме днес.


Сега Френският макарон се състои от две бадемови бисквити, свързани помежду си с различен крем или конфитюр. Основните съставки са бадемово брашно, захар и яйчени белтъци, което ги прави леки и хрупкави отвън, но меки и влажни отвътре. Разнообразието от цветове и вкусове е почти безкрайно, като практически всеки може да предложи своя уникална комбинация. Богатата цветова палитра е съчетана с разнообразие от вкусове – от класически шоколад и ванилия до екзотични манго и шам фъстък.


Оригиналните френски замразени макарони асорти Престиж PASCAL RIO 36 бр. х 9.5 г са истински празник за сетивата. Една кутия съвършенство с различни вкусове ще ви потопи в пъстър свят от наслада - ванилия, шоколад, ягода, лимон, фъстък, кафе, карамел, малина. Предимствата - висококачествени съставки, постоянство в качеството , готов за консумация и винаги под ръка, автентичен френски вкус, красива и удобна опаковка.


Френските макарони не просто задоволяват вкусовите рецептори; те са израз на кулинарно майсторство и естетика. Тези миниатюрни сладкиши съчетават в себе си история, традиция, красота, вкус и елегантност, превръщайки всеки повод в празник. Заповядайте!